Niet alleen voor de afnemers van Oxin Growers en hun klanten is het steeds belangrijker dat verse producten duurzaam geteeld zijn. Oxin Growers zelf wil ook bijdragen aan een gezond en smaakvol leven van de mensen die onze producten waarderen en kopen. Daarom telen en werken wij op een wijze waarbij we streven naar zero-impact op onze omgeving en de maatschappij.
Oxin Growers zet zich op verschillende manieren in om haar footprint te verlagen. Bijvoorbeeld door het digitaliseren van facturatie- en communicatiesystemen. Maar ook door het delen van kennis over het verlagen van de milieubelasting van de productie onder meer op het gebied van water en energie.
Op de productielocaties werken onze leden aan een optimaal resultaat. Met aandacht voor de natuur. In hun keuzes voor gewassen, temperatuur en voeding maken zij het verschil. Bovendien produceren zij volgens hoge standaarden voor voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.
Meer over onze duurzaamheiddsstrategie
Voorop in voedseltransitie
Oxin Growers is één van de vijf grootste telersverenigingen in Nederland, die samen de Federatie Vruchtgroenteorganisaties (FVO) hebben opgericht. FVO is zich zeer bewust van de opgave van de sector bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem. Daar koploper in te zijn, is een van de belangrijkste doelstellingen van FVO. Om dat streven te realiseren zijn er zes kernthema’s ontwikkeld, elk met een leuke animatievideo waarvan je wijzer wordt.
- Samen met de natuur
- Klimaatvriendelijk
- Techniek die verwondert
- Duurzaam verpakken
- Gezonde groente
- Goed, leuk en veilig werk
Bekijk de video's op www.vruchtgroente.nl.