Heerlijk zoet
Hier telen we zoetpuntpaprika’s en snackpaprika’s. De zoetpuntpaprika’s zijn herkenbaar aan hun langwerpige, enigszins grillige vorm door deukjes en ‘knikjes’ en ze hebben een hele zoete smaak, veel zoeter dan een gewone rode paprika. Je kunt ze snacken maar ook vullen en in de oven of op de BBQ grillen. De smaak wordt dan nog voller en het is nog lekker gezond ook.
De snackpaprika’s zijn kleine, zoete paprika’s in de kleuren rood, geel en oranje, vrijwel zonder zaadjes, die je zo uit de hand kunt snacken. Met twee of drie paprikaatjes heb je een zoet en lekker snackmomentje dat nog verantwoord is ook. Wil je er iets feestelijks mee doen dan kan dat ook. Snijd ze over de lengte door midden en vul ze maar eens met kipkerriesalade. Heerlijk!
Vooruitdenken
Net als m’n vader ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe dingen. Op school zijn we veel bezig geweest met nieuwe ontwikkelingen en marketing, dus toen we hier in november startten wilde ik dat graag in de praktijk gaan brengen. Zo verpakken we de snackpaprika’s in mooie zakjes met rode, gele en oranje varianten die je bijvoorbeeld zo als snack in de benzinestations zou kunnen verkopen.
Het leukste is als je om vijf uur de deur uit gaat en er een volle vracht in de schuur klaarstaat met allerlei verschillende doosjes, zakjes en andere kleinverpakkingen. De uitdaging zit ‘m vooral in die variatie. We hebben hier wel tien verschillende verpakkingen: dozen, kisten, zakken, noem maar op. De locaties zijn niet heel groot, maar er is werk genoeg want het is een heel arbeidsintensief proces. Mijn neef werkt hier nu ook en samen geven we sturing aan het hele proces. Hierbij wisselen we elkaar af; het gaat erom dat je weg kunt en dat het werk nog steeds doorloopt. Vooral vooruit blijven kijken om alles zo flexibel mogelijk te laten lopen. Vooruitdenken, dat is de sport.